Eerlijke en Betrouwbare Reviews!

Aan de slag met Video Marketing – De basis!

Lees er hier alles over!

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Aan de slag met Video Marketing; een complete handleiding met alles wat jij moet weten omtrent Video Marketing.
Ik ben benieuwd wat je van deze handleiding vindt en of jij de handleiding gebruikt.

Laat het mij weten in de reacties! 🙂

Inhoudsopgave

Wat is Video Marketing?

Vandaag de dag is online video niet meer weg te denken uit de marketingmix. De één na grootste zoekmachine staat er immers vol mee (YouTube). Video Marketing is een communicatiemiddel, waarbij je video’s inzet om bepaalde topics te behandelen.

Je kan hierbij denken aan een salesverhaal van je product of dienst, een uitleg over hoe je een bepaald product of dienst gebruikt, een review van een product of dienst enzovoort.

Vervolgens plaatst je deze video’s op de marketingkanalen die jij graag inzet. Dit kan YouTube zijn, je e-mails, je website, Social Media en zo kunnen we nog wel even doorgaan!

Waarom Video Marketing inzetten?

De reden waarom je Video Marketing in wil zetten, is heel simpel: Als je het goed inzet, heeft Video een positief effect op je business. Het maakt hierbij niet uit of je een product of een dienst verkoopt.

Onderzoek laat bijvoorbeeld zien dat er 95% kans is dat iemand een Call to Action beter onthoudt met video, dan met het lezen van een tekst. Dit is maar 1 voorbeeld, maar er zijn veel meer redenen om Video Marketing in te zetten.

  • 45% van de mensen kijkt meer dan 1 uur aan video’s per week op YouTube en Facebook
  • 64% van de consumenten is meer geneigd een product aan te schaffen, na het zien van een video over dat product
  • 90% van de videokijkers zegt dat een video hen helpt in het maken van een beslissing om iets wel of niet te kopen

Zoals je ziet zijn er genoeg redenen waarom je Video marketing in kan zetten. Ook ligt hier ontzettend veel potentie, wanneer je dit nog niet doet.

video marketing

Wat zijn mijn Video Marketing tips?

Tip 1: Zorg voor “snackable” video content die ook een meerwaarde biedt

Het is een feit dat wij dagelijks worden overspoeld met informatie, advertenties en marketing. Het is daarom ontzettend belangrijk om video’s te (laten) ontwikkelen die niet alleen “snackable” zijn, maar die ook een meerwaarde bieden aan de kijker.

Onder het woord “snackable” verstaan we video’s die leuk zijn om naar te kijken, video’s die uitnodigen om het helemaal af te kijken. Dit kan je op verschillende manieren doen natuurlijk.

Daarnaast is het belangrijk dat een video meerwaarde biedt. Maak dus geen video’s waarin jij hetgeen vertelt wat je graag wil vertellen, over je product of dienst. Maak video’s die jouw klanten helpen met het maken van een bepaalde keuze. Kijk naar welke vragen mensen hebben over jouw product of dienst en maak hieromheen een aantal video’s die deze vragen beantwoorden.

Tip 2: Zorg ervoor dat je video’s zijn aangepast aan de platformen waarop jij ze plaatst

Het is belangrijk dat je niet dezelfde video op elk platform plaatst. Op Facebook wil men andere dingen zien dan bijvoorbeeld op YouTube. Ook is de aandachtsspanne per kanaal anders, dus gebruik dit in jouw voordeel.

YouTube is bijvoorbeeld heel geschikt om tutorials of how-to video’s te plaatsen. Op Facebook wil je juist je video’s wat sneller en luchtiger houden.

Tip 3: Maak je video’s niet te lang, maar ook niet te kort

De ideale video op YouTube bedraagt tussen de 5 en 7 minuten, maar voor Facebook weer tussen de 30 en 60 seconden en voor Instagram onder de 30 seconden. Het platform bepaalt dus (in zekere zin) de lengte van jouw video’s. Maak hier zeker gebruik van!

Zo is het aan te raden om van 1 lange YouTube Video diverse Facebook en Instagram knipjes te maken. Op die manier kan je met 1 video toch diverse stukjes video content maken.

Tip 4: Zorg voor een duidelijke Call to Action

Afhankelijk van je doelgroep en het doel van je video’s, is het belangrijk om een duidelijke Call to Action toe te voegen aan je video’s. Op die manier kan jij je doelgroep aansporen om een bepaalde actie te ondernemen.

Tip 5: Ga gewoon aan de slag met Video Marketing, of besteed het uit!

Wat ik je als laatste tip wil meegeven is om gewoon aan de slag te gaan. Video Marketing wordt lang niet door al jouw concurrenten ingezet, terwijl er wel een grote potentiële doelgroep te bereiken is. Alleen dat al moet reden genoeg zijn om het in te gaan zetten!

starten met video marketing
Noor Janmaat, Video Marketing Strateeg

Volg de gratis Video Marketing training van Noor Janmaat

Mocht jij een ondernemer zijn en met Video Marketing aan de slag willen gaan, kan ik je adviseren om met de gratis training van Noor Janmaat te beginnen. Je leert niet alleen hoe je met video marketing van start gaat. Ook ga je leren hoe je hier continu leads mee verzameld.

Noor Janmaat is een ervaren Video Marketing Strateeg, die in de afgelopen jaren tientallen bedrijven heeft geholpen met Video Marketing. Noor is dus de ideale persoon om dit, samen met jou, op te pakken.

Jan
Reviewplek is opgericht door Jan. Jan is met zijn reviewplek ondertussen een autoriteit geworden. Zijn missie is om eerlijkheid te creëren in een wereld vol misleidende reclames en reviews. Uitgebreid onderzoek, actuele kortingen en een eerlijke mening is wat jij hier kunt verwachten. Heb jij een vraag over een review of reviewplek? Neem dan contact op via de knop hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.