Eerlijke en Betrouwbare Reviews!

Semrush Review – De beste SEO tool die er is?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Wanneer jij dit artikel leest, ben je (hoogstwaarschijnlijk) opzoek naar een onafhankelijke en betrouwbare Semrush review. Hiervoor ben je bij Reviewjunkie.nl aan het juiste adres!

Zoals je wellicht op onze website gelezen hebt, ben ik momenteel eigenaar van verschillende websites en webshops. Ik maak voor die websites gebruik van Semrush en ga in deze review dieper op Semrush in.

Allereerst nemen wij je mee in wat Semrush is, welke tools ik het meeste gebruik, welke tools er allemaal zijn, prijzen en sluiten we af met een hele mooie actie.

Laat ook zeker weten wat je van onze Semrush review vind. Ik ben erg benieuwd!

Wat is Semrush?

Semrush is één van de grootste SEO toolkits die je maar kan vinden. Ondanks dat er vele andere SEO tools zijn, geven marketeers, bloggers en SEO experts voorkeur aan Semrush.

Semrush is opgebouwd zes verschillende toolkits, waaronder een SEO toolkit, een Advertising toolkit, een Social Media toolkit, een Content Marketing toolkit, een Competitive Research toolking en een Management toolkit.

Elke toolkit is weer onderverdeeld in diverse onderdelen en binnen deze onderdelen vind je diverse tools.

Samengevat is Semrush dé tool om SEO te bedienen!

SEMrush

Waarvoor gebruik ik Semrush?

Semrush wordt dus gebruikt als een all-in-one SEO toolkit, waarbij je diverse zaken kan onderzoeken en achterhalen. De 4 tools die ik vaak gebruik, heb ik hieronder voor je verzameld. Echter zal je er in dit artikel achter komen dat Semrush nog veel meer te bieden heeft!

Daarnaast moet ik ook eerlijk zijn. Semrush is een grote tool, ik heb ook nog niet alles hoeven te gebruiken.

Keyword Magic Tool

Met de Keyword Magic Tool van Semrush kan je diverse zaken achterhalen. Je geeft een “seed” keyword op, of eigenlijk een hoofd keyword. Vervolgens draai je de analyse en komt Semrush terug met allerlei zoektermen rondom je seed keyword. Hierbij zie je ook de bijbehorende zoekvolumes, de difficulty, concurrentiedruk, CPC data en de SERP features.

Met de Keyword Magic Tool kan je dus achter veel interessante (long tail) zoektermen komen, waarop jij je content kan gaan baseren. Hierbij kan je aangeven of je bijvoorbeeld bepaalde vragen eruit wil filteren, of bepaalde zoektypes.

Daarnaast kan je door middel van Keyword Grouping bepaalde (long tail) zoektermen segmenteren. Deze sla je vervolgens op in de Keyword Manager.

On Page SEO Checker

Door middel van de On Page SEO Checker van Semrush kan je achterhalen of je pagina’s voldoen aan de continu veranderende ranking factoren van Google.

Hierbij kijkt Semrush of al je pagina’s voldoen aan de eisen van Google en komt met een gestructureerde actielijst om je pagina;s beter te maken. Ze vertellen niet alleen wat je moet doen, maar ook waarom je dat moet doen. Hiervoor maakt Semrush ]gebruik van eigen data, maar ook van data uit de markt (en van je concurrenten).

Naast de On Page SEO Checker zijn er nog meer opties, zoals het aanmaken van takenlijstjes, het maken van backlinkprofielen en allerlei andere gedetailleerde analyses.

Probeer het zelf door op onderstaande afbeelding te klikken!

semrush review on page seo checker

Link Building Tool

Door middel van de Link Building Tool van Semrush kan je een lijst met linkbuilding kansen genereren, met websites die jij dus kan benaderen omtrent je linkbuilding. Tevens kan je de websites van je concurrenten door de tool halen, om te kijken of er handige sites tussen zitten voor jouw website.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een lijst met keywords en een lijst met websites van concurrenten op te geven. Vervolgens krijg je een lijst met potentiële websites die jij vervolgens kan benaderen voor het plaatsen van je content (inclusief backlink).

Site Audits

Met de Site Audit van Semrush kan je, zoals de naam al doet vermoeden, een audit maken van je site (of die van concurrenten). Semrush gebruikt hiervoor meer dan 120 verschillende factoren, zoals broken links, duplicate content, crawlability, HTTPS implementatie enzovoort.

Mochten hier issues in zijn, krijg je dit meteen te weten. Op die manier kan je de “gaten” in je website makkelijk achterhalen en oplossen, wat dus goed is voor de algemene SEO van je website!

Alle andere Semrush features

Naast bovengenoemde features, kan je Semrush ook inzetten voor onderstaande zaken:

 • Organic research
 • Advertising research
 • Display advertising tool
 • Backlinks
 • Product Listing Ads
 • Traffic analyses
 • Market Explorer
 • Keyword Difficulty
 • Domain vs. Domain
 • Charts
 • Rapporten maken met My Reports
 • CPC Map
 • SEO Writing Assistant
 • Position Tracking
 • Social Media Tracker
 • Social Media Poster
 • Brand Monitoring
 • Backlink Audit Tool
 • Organic Traffic Insights
 • Content Analyzer
 • PPC Keyword Tool
 • Ad Builder

Zoals je ziet is dit een hele lijst, wat aangeeft dat je met Semrush veel zaken kan onderzoeken en achterhalen! Het is écht het totaalpakket omtrent SEO tooling.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “https://www.berush.com/static/webpack_bundles/remote.js?v=9”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, “script”, “berush-widget”));

Wat kost Semrush?

Semrush heeft verschillende abonnementen met bijbehorende prijzen. Het ligt een beetje aan hoe actief je SEO doet, welk abonnement het meest geschikt is

Mocht je een paar keer per maand actief aan de slag willen gaan met SEO, dan is het Pro Abonnement voldoende. Hier betaal je $100 per maand voor.

Mocht je wekelijks actief met SEO aan de slag gaan en hiervoor bijvoorbeeld ook personeel in dienst hebben, maak dan gebruik van het Guru Abonnement. Dit kost je $200 per maand

Voor échte agencies of grote inhouse SEO teams, is het Business abonnement geschikt. Hier betaal je $400 per maand voor.

Nu klinkt dit als een aardige investering. Geloof me, met de waarde die Semrush biedt en de tijdsbesparing die Semrush op kan leveren heb je deze investering er zo uit!

Tevens heeft Semrush momenteel een actie, waarmee je $45 kan besparen op je abonnement. Is toch weer een halve maand gratis gebruik maken van deze tool!

Gratis Semrush trial

Semrush is gratis 7 dagen uit te proberen! Klik daarvoor op deze link en join meer dan 5 miljoen Semrush gebruikers.

Met welke andere SEO tools heb jij goede ervaringen? Laat het ons weten in de reacties! Ik ben ook zeker benieuwd of je nog iets mist in deze Semrush review.

Jan
Reviewplek is opgericht door Jan. Jan is met zijn reviewplek ondertussen een autoriteit geworden. Zijn missie is om eerlijkheid te creëren in een wereld vol misleidende reclames en reviews. Uitgebreid onderzoek, actuele kortingen en een eerlijke mening is wat jij hier kunt verwachten. Heb jij een vraag over een review of reviewplek? Neem dan contact op via de knop hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.