Eerlijke en Betrouwbare Reviews!

Vind hier alle Nederlandse Affiliate Netwerken! Een compleet overzicht

Lees er hier alles over!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Wanneer jij dit artikel leest, ben je (hoogstwaarschijnlijk) opzoek naar de beste Nederlandse Affiliate Netwerken.

Zoals je wellicht op onze website gelezen hebt, ben ik momenteel eigenaar van verschillende websites en webshops. Ik maak bij die websites gebruik van Affiliate Netwerken. Op die manier kan ik affiliate inkomsten genereren met mijn websites.

Graag neem ik je mee in de diverse Nederlandse Affiliate Netwerken!

P.s. Onderstaande affiliate publisher websites zijn tevens ook netwerken waar ik persoonlijk gebruik van maak met mijn websites.

Je gaat erachter komen dat lang niet elk netwerk hetzelfde is en dat het verstandig kan zijn om je overal bij aan te sluiten!

Inhoudsopgave

TradeTracker

TradeTracker is één van de bekendste Affiliate Platformen in Nederland en bestaat al meer dan 10 jaar. Daarnaast is TradeTracker actief in 25 andere landen en kan je kiezen uit meer dan 5.000 actieve adverteerders. Er is dus ontzettend veel keuze in wat voor soort adverteerders jij kan promoten op jouw affiliate websites.

Het aanbod van adverteerders op TradeTracker is ontzettend groot, maar kan je grotendeels onderverdelen in de volgende categorieën:

 1. Mode en Sieraden
 2. Reizen en Vakanties
 3. Wonen, Huis en Tuin
 4. Cadeaus en Gadgets
 5. Sport en recreatie
 6. Gezondheid en Verzorging

Naast bovenstaande categorieën, zijn er ook nog een paar andere. Echter zijn hier wat minder adverteerders in actief. Je kan hierbij denken aan Erotiek, Telecommunicatie, Dieren en Financiële Producten.

Wat TradeTracker zo goed maakt, is dat zij toffe inhouse tools hebben ontwikkeld die het leven van een affiliate marketeer makkelijker maken. Ook is de support erg goed en kan je veel diverse affiliate banners & links maken.

Aanmelden bij Tradetracker

Aanmelden bij TradeTracker is gratis en doe je gemakkelijk online. Klik op de link om op de aanmeldpagina uit te komen. Je meldt je aan, vult online wat gegevens in, accepteert de voorwaarden en vaak word je dan binnen 24 tot 48 uur goedgekeurd.

Mocht je meerdere Affiliate websites gaan opzetten en aanmelden bij TradeTracker, dan is mijn ervaring dat je nog sneller goedgekeurd gaat worden met je nieuwe websites.

tradetracker

Awin

Naast Tradetracker, is Awin ook een bekend affiliate netwerk in Nederland. Awin (voorheen Zanox) is een internationaal netwerk, met meer dan 15.000 actieve adverteerders. Ook hier is dus veel keuze in het kiezen van producten/merken om te promoten. Het toffe aan Awin is dat je hier een aantal affiliates vind, die je niet bij andere netwerken kan vinden.

Het adverteerders netwerk op Awin is grotendeels in onderstaande categorieën te verdelen:

 • Reizen
 • Financien en Verzekeringen
 • Retail en Shopping
 • Telecom en Diensten

Binnen de bovenstaande categorieën, vind je veel meer subcategorieën. Check voor een huidig overzicht van adverteerders hier even de website van Awin. Daarnaast biedt Awin toffe tools en diverse rapporten aan. Dit maakt het voor jou makkelijker om affiliate te bedrijven op je websites.

Aanmelden bij Awin

Aanmelden bij Awin is ook gratis en doe je gemakkelijk online. Klik op deze link om op de aanmeldpagina uit te komen. Je meldt je aan, vult online wat gegevens in, accepteert de voorwaarden en vaak word je dan binnen 24 tot 48 uur goedgekeurd. Het proces is hierbij vergelijkbaar met dat van TradeTracker.

awin

Daisycon

Ook Daisycon is een heel bekend Affiliate Netwerk. Eigenlijk zijn Daisycon, TradeTracker en Awin misschien wel de drie grootste Nederlandse Affiliate Netwerken.

Daisycon is al meer dan 20 jaar actief in de zogenaamde “Performance Marketing”. Dit heeft ervoor gezorgd dat er momenteel meer dan 30.000 (internationale) adverteerders actief zijn op Daisycon. Ook hier geldt dus dat er ontzettend veel keuze is, in het kiezen van adverteerders voor jouw affiliate website.

Het aanbod aan adverteerders van Daisycon is grotendeels onder te verdelen in:

 • Dating
 • Energie
 • Wonen, Huis en Tuin
 • Mode
 • Reizen en Leisure

Naast bovenstaande categorieen kan je nog veel meer vinden bij Daisycon, zoals bijvoorbeeld Finance, B2B, Crypto. Deze categorieën zijn echter een stuk kleiner.

Wat ik zelf fijn vind aan Daisycon, is dat zij diverse tools en vergelijkers hebben gebouwd. Zo kan je bijvoorbeeld een energie-vergelijker op je website zetten die diverse energiepartijen vergelijkt.

Deze vergelijkers zorgen ervoor dat jouw websitebezoekers makkelijk bepaalde dingen kunnen vergelijken en vanuit daar dus naar de adverteerder kunnen doorklikken. Mocht iemand dan converteren, krijg jij als affiliate daarvoor natuurlijk een affiliate fee.

Dit is maar 1 voorbeeld van de vele vergelijkers. Klik hier om een kijkje te nemen bij alle vergelijkers.

Aanmelden bij Daisycon

Aanmelden bij Daisycon is, net als bij voorgaande netwerken, gratis en doe je gemakkelijk online. Klik op deze link om op de aanmeldpagina uit te komen. Je meldt je aan, vult online wat gegevens in, accepteert de voorwaarden en vaak word je dan binnen 24 tot 48 uur goedgekeurd.

daisycon

Tradedoubler

Tradedoubler is een internationaal Affiliate Netwerk, met meer dan 2.000 actieve adverteerders. In Nederland is Tradedoubler niet heel actief, met minder dan 100 adverteerders.

Ondanks dat kan er wel een interessante adverteerder voor jou tussen zitten en daarom heb ik het wel meegenomen in dit artikel

Je vindt op Tradedoubler dus niet heel veel Nederlandse adverteerders. De meeste adverteerders vallen in de categorieën Reizen, Mode en Winkelen & Retail.

Aanmelden bij Tradedoubler

Jezelf en je website aanmelden bij Tradedoubler is erg simpel. Via deze link kan je een account aanmaken. Daarna kan jij je website(s) toevoegen met daarbij een korte toelichting. Tradedoubler geeft aan je binnen een aantal werkdagen goed te keuren, echter duurt het bij mijn websites momenteel al enkele weken..

Paypro

Paypro is van origine een paymentprovider, die ondernemers kunnen gebruiken om klanten online betalingen uit te laten voeren. Paypro is daarnaast ook een affiliate netwerk, waarbij jij juist de producten van deze ondernemers kan promoten!

Je vindt op Paypro voornamelijk informatieve producten in de vorm van eBooks en digitale cursussen, vanuit diverse branches. Denk hierbij aan sporten/fitness, gezondheid, koken, online marketing, muziek enzovoort.

De reden dat ik Paypro in dit lijstje heb gezet is eigenlijk heel simpel; je vindt hier een goed aantal niche affiliate producten met ontzettend hoge commissies. Er zijn zelfs producten die je meer dan €200 per sale op kunnen leveren.

Zo maak ik bijvoorbeeld op deze website gebruik van een aantal Paypro affiliates, aangezien dit producten zijn waarmee ik goede ervaringen heb.

Aanmelden bij Paypro

Aanmelden bij Paypro is heel makkelijk. Via deze link kom je bij het redelijk korte aanmeldproces terecht.

Let erop dat jij jezelf niet aanmeld als verkoper, maar als affiliate!

Paypro

Bol.com

Bol.com is, zoals je wellicht weet, geen Affiliate Netwerk maar een programma. Desondanks noemen wij bol.com wel in dit artikel, vanwege het ijzersterke affiliate programma.

Bol.com is namelijk de grootste webshop van Nederland en heeft daarbij een groot affiliate programma waarbij jij jouw websites kan aansluiten. Op die manier kan jij letterlijk alle producten van Bol.com promoten op jouw website.

Aangezien Bol.com dus een grote speler is, kan je hier al snel wat lekkere commissies mee scoren.

Aanmelden bij Bol.com

Om je aan te sluiten bij het Partnerprogramma van Bol.com, ga je naar deze link. Bol.com heeft wel wat vereisten; zo moet je website online staan, originele en duidelijke content bevatten en mag de website niet tegen de algemene voorwaarden van Bol.com ingaan. Daarnaast accepteert Bol geen cashback- of loyaltysites.

In mijn ervaring gaat het aanmelden en het goedkeuren van websites echt heel snel bij bol.com!

Zoals je kan zien telt Nederland best een aantal Affiliate Netwerken, waar je duizenden adverteerders kan vinden. Ik kan sowieso adviseren om je bij meerdere netwerken aan te sluiten, zodat je keuze hebt uit een groter aanbod van adverteerders.

En nu aan de slag met Affiliate Marketing?

Ga jij aan de slag met Affiliate Marketing? Overweeg dan om de Affiliate Marketing Revolutie aan te schaffen, van Jacko Meijaard. De AMR is een volledig affiliate marketing product, waarin Jacko je meeneemt in hoe hij meer dan €10.000 per maand verdient met Affiliate Marketing. Of check onze Affiliate Marketing Revolutie review 😉

Met welke Nederlandse Affiliate Netwerken heb jij goede ervaringen? Laat het ons weten in de reacties!

Jan
Reviewplek is opgericht door Jan. Jan is met zijn reviewplek ondertussen een autoriteit geworden. Zijn missie is om eerlijkheid te creëren in een wereld vol misleidende reclames en reviews. Uitgebreid onderzoek, actuele kortingen en een eerlijke mening is wat jij hier kunt verwachten. Heb jij een vraag over een review of reviewplek? Neem dan contact op via de knop hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.