Eerlijke en Betrouwbare Reviews!

KWfinder Review 2020: De beste keywordtool van de wereld?

Gemiddelde leestijd: 19 minuten

Bedankt voor het bezoeken van mijn KWFinder Review!

Waarschijnlijk sta je op het punt om te investeren in KWFinder, omdat je mijn artikel bezoekt. Ik neem je daarom graag mee in mijn diepgaande review, aangezien ik deze keywordtool dagelijks gebruik.

In het dagelijks leven werk ik als Senior SEA Specialist bij de grootste energieleverancier van Nederland. Vanwege de diverse limitaties van de vele gratis tools die er zijn, was ik opzoek naar een keywordtool die ik zowel voor mijn werkgever als voor mijn eigen projecten kon gebruiken.

Nadat ik diverse tools getest had, bleef er eigenlijk één echt bij mij hangen. Een tool die alles doet wat ik nodig heb, helemaal niet duur is en ook nog eens bakken met data kan genereren.

De juiste zoektermen achterhalen is erg belangrijk. Het geeft namelijk iets aan over het zoekgedrag van jouw potentiele klant. Iets waar jij met SEA of SEO focus op kan leggen, zodat deze potentiele klant wellicht jouw klant gaat worden. En dit is dus waar KWFinder om de hoek komt kijken!

De leestijd van dit artikel is zo’n 9 minuten. Als je niet teveel tijd hebt, skip dan naar de diverse hoofdstukken en de bonus onderin de pagina of sla deze pagina op in je bookmarks. De bonus wil je niet missen namelijk!

Inhoudsopgave

Wat ga jij in deze KWFinder review leren?

In deze review ga je het volgende leren, namelijk:

 • Wat is KWFinder?
 • Waarvoor gebruik je KWFinder?
 • Hoe gebruik je KWFinder?
 • Wat vind ik goed en minder goed aan KWFinder?
 • Welke alternatieven zijn er op de markt?
 • Prijzen en pakketten van KWFinder
 • Mijn eindoordeel en waarom ik dit eindoordeel geef
 • Ik sluit af met een hele leuke bonus, speciaal voor jou!

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van mijn KWFinder review, laat het dan in de comments achter. Laten we bij het begin beginnen!

Wat is KWFinder?

Sinds een jaartje of 6 is KWFinder op de markt. Het is namelijk in 2014 opgericht vanuit het bedrijf Mangools.

Mangools is niet alleen bekend van KWFinder, maar ook van tools zoals SERPChecker, LinkMiner en SERPWatcher.

Al deze tools richten zich specifiek op bepaalde elementen binnen SEO en zijn na 2014 toegevoegd aan het productaanbod van Mangools.

Met KWFinder vind én analyseer jij zoektermen. En dit is belangrijk, omdat jij graag zoektermen vindt waaromheen je content kan maken.

En het liefst zoektermen vindt, met veel volume en een lage concurrentie. Bij het vinden van deze zoektermen, zal je KWFinder nodig hebben.

Waarvoor je exact gebruikt en hoe je het exact gebruikt, leggen we je hieronder uit.

mangools seo tools

Waarvoor gebruik je KWFinder?

In de essentie kan je KWFinder voor drie belangrijke zaken gebruiken, namelijk:

 1. Je gebruikt het om bepaalde keywords te vinden, inclusief historische data, bijbehorende volumes, andere zoekwoord suggesties en keyword difficulty.
 2. Je kan het gebruiken om te achterhalen waar je concurrenten op gevonden worden en hoe zij organisch scoren. Denk hierbij aan domain authority, page authority, het aantal backlinks enzovoort.
 3. Of je gebruikt het voor het achterhalen van lokale keywords. Hierbij geef je bij een keyword een locatie op, om te kijken hoe men in die locatie zoekt.

Hoe gebruik je KWFinder?

KWFinder is een ontzettend fijne en makkelijke tool om te gebruiken. Het design is simpel en doeltreffend en wordt niet opgevuld met onnodige dingen.

Dat zal je ook zien in onderstaande uitleg, waarin ik de belangrijkste features met je bespreek aan de hand van een voorbeeld.

Stel: jij hebt een blog over honden en je wilt een artikel gaan schrijven over de hondenmand. Wat je dan binnen KWFinder doet is alsvolgt:

Je pakt de tool erbij, vult het zoekwoord “hondenmand” in en (eventueel) een land en taal en je klikt op “Find Keywords”. That’s it!

hoe werkt kwfinder

Je krijgt dan een lijst met (potentieel) honderden keywords, het bijbehorende volume, keyword difficulty en zelfs de CPC en concurrentie vanuit Google Ads.

Ook krijg je een overzicht van wie er ranked op dit keyword en wat de diverse SEO metrics zijn van die websites. Denk hierbij dus aan de domain authority, page authority enzovoort. Ontzettend waardevol.

Kind kan de was doen toch?

Om het overzicht met zoekwoorden te verfijnen, kan je bovenaan op filter klikken en bijvoorbeeld instellen dat je keywords wil met minimaal 100 zoekopdrachten en een KD van maximaal 30 (om maar iets te noemen).

kwfinder gebruiken

Alles wat ik net uitgelegd heb kan je ook op basis van URL doen. Dus je kan de URL van een concurrent door KWFinder halen en zien op welke zoekwoorden deze site ranked, op welke positie, geschatte websitebezoekers vanuit de gerankte zoekwoorden enzovoort.

kwfinder concurrent analyseren

Heel veel meer over hoe je KWFinder gebruikt valt er niet te vertellen. Zodra jij een account hebt, ga je meemaken hoe simpel het allemaal werkt.

Wat vind ik goed aan KWFinder?

Zoals je eerder hebt kunnen lezen, maak ik dagelijks gebruik van KWFinder.

Ik neem je mee in wat ik, persoonlijk, érg goed vind aan deze keywoordtool.

✔️ KWFinder is to the point. Het werkt ontzettend makkelijk, heeft geen afleidende afbeeldingen of foefjes die je niet nodig hebt en het ziet er retestrak uit. in 1 oogopslag heb je alle info die je nodig hebt.

✔️ Later in dit artikel ga je zien dat je een ongekend lage prijs betaald voor gebruik van deze tool.

✔️ Mocht je eerder zoekwoordonderzoek gedaan hebben, dan kan je deze lijst heel simpel uploaden om te kijken of de lijst nog up to date is.

✔️ De data waarop KWFinder gebouwd én gebaseerd is, wordt elke dag met miljoenen zoekwoorden geüpdatet. Deze tool staat niet stil.

Wat vind ik minder goed aan KWFinder?

Omdat ik graag eerlijk en transparant met je wil zijn, zal ik jou ook meenemen in een aantal zaken die ik minder goed vind aan KWFinder. Dit doet verder geen afbreuk aan de kracht van deze tool, maar zijn wel dingen die ik persoonlijk liever wat anders had gezien of juist mis.

❌ Je kan niet elke URL van een concurrent analyseren. Soms geeft KWFinder aan dat er geen data gevonden kan worden. De URL die je dan genomen hebt is te specifiek en dan zal je dus bijvoorbeeld een URL van een niveau hoger moeten pakken.

❌ De tool is volledig in het Engels. Dit is voor mij niet zo’n probleem, maar ik denk wel dat het belangrijk is om dit aan je mee te geven.

❌ Ik heb zelf nog nooit gebruik hoeven maken van de support/klantenservice, maar als jij dat wel moet doen kan je ze niet telefonisch bereiken. Het gaat dus allemaal via de chat of via de mail. Er zijn andere SEO tools die je wel telefonisch kan bereiken, wat dus voor hen een pluspunt is.

Welke alternatieve keywoordtools zijn er op de markt?

Je kan je voorstellen dat KWFInder niet de enige tool op de markt is. SEO bestaat al jaren en vandaar dus ook keywoordtools.

Ik heb een tweetal populaire keywordtools voor je verzameld. Hierbij heb ik niet gekeken naar SEO tools, maar puur naar specifieke tools om zoekwoorden te onderzoeken. Anders vind ik niet dat ik een eerlijke vergelijking kan maken ;).

KWFinder VS Google Keywordplanner

Google Keywordplanner was vroeger (lees; 5/6 jaar geleden) één van mijn favoriete tools. Het was, en is nog steeds, gratis.

Echter heeft Google de laatste jaren veel informatie en functionaliteiten uit deze tool gehaald. Zo worden bijvoorbeeld zoektermen die op elkaar lijken op 1 hoop gegooid of krijg je de data niet eens te zien. Ik gebruik de Google Keywordplanner dus helemaal niet meer, omdat het zo achteruit gegaan is.

Het is wel een gratis tool, maar daar is ook alles mee gezegd.

KWFinder VS Ubersuggest

Ubersuggest van Neil Patel is ook een hele bekende. Deze tool wordt continu ontwikkeld en bijgewerkt en kan je (beperkt) gratis gebruiken.

Qua functionaliteiten is het sterk vooruit gegaan en begint het een beetje in de buurt van KWFinder te komen.

Zo zie je keywords, keywordsuggesties, keyword en paid difficulty, maar bijvoorbeeld ook wie er op een keyword ranked (inclusief backlinks en domain score).

Echter om deze data volledig te zien, moet je een betaald abonnement hebben. De gratis variant is dus beduidend minder dan KWFinder en de betaalde variant komt in de buurt.

Eindoordeel van mijn KWFinder review

Het eindoordeel van mijn KWFinder review wil ik kort en krachtig houden. Als het goed is heb jij het volgende allemaal geleerd:

 • Wat is KWFinder?
 • Waarvoor gebruik je KWFinder?
 • Hoe gebruik je KWFinder?
 • Wat vind ik goed en minder goed aan KWFinder?
 • Welke alternatieven zijn er op de markt?
 • Mijn eindoordeel en waarom ik dit eindoordeel geef
 • Ik sluit af met de prijzen en pakketten van + een hele leuke bonus, speciaal voor jou!

Al deze vragen zijn in mijn artikel behandeld, behalve het eindoordeel en de leuke bonus. Die komt zo aan bod!

Zoals je kan lezen ben ik een fan van KWFinder en doet het precies wat het belooft. Het werkt simpel, ziet er strak uit, bevat geen onnodige poespas en doet alles wat ik zoek in een keywordtool.

Maar leuk, zo’n positieve KWFinder review, maar betaal jij je niet helemaal scheel aan zo’n goede tool?

Nee zeker niet! Dat ga je hieronder ontdekken!

Wat kost KWFinder? + Exclusieve bonus!

Zoals eerder benoemd is KWFinder onderdeel van Mangools. Je kan KWFinder dus niet los aanschaffen, maar je neemt alle Mangools tools af. KWFinder is simpelweg één van de onderdelen van Mangools.

Je kan hierbij kiezen uit 3 pakketten, namelijk: Mangools Basic, Mangools Premium en Mangools Agency.

Mangools Basic kost €49,- per maand, Mangools Premium kost €69,- en Mangools Agency kost €129,- per maand.

Let wel op! Dit zijn de prijzen per maand als je geen jaarabonnement afsluit.

Als jij KWFinder meteen aanschaft voor een heel jaar, krijg je 40% korting op het totaalbedrag. Hierdoor betaal je voor Basic nog maar €29,90 per maand, voor Premium €49,90 en voor Agency €79,90.

kwfinder pricing

Zoals je in bovenstaande afbeelding kan zien, komt elk pakket met zijn eigen features. Zo kan je bij Basis 100 zoekwoorden per 24 uur onderzoeken, bij Premium 500 en bij Agency 1200.

Het ligt er dus maar aan hoe vaak en hoe veel je de tool gaat gebruiken, wat dan het beste pakket voor je gaat zijn.

Wil je het gebruiken voor 1 of 2 websites, zal je met Basic prima vooruit komen.

Werk je op de marketingafdeling van een grote webshop, dan is Premium meer dan genoeg.

Werk je als SEO freelancer en heb je meerdere klanten of websites, dan zal Agency wellicht goed bij je aansluiten.

Er is in ieder geval voor ieder wat wils en je kan altijd nog je pakket upgraden, mocht dit nodig zijn.

Wat is de exclusieve bonus?

Als jij KWFinder aankoopt via één van mijn affiliate links, krijg je van de ultieme money-keywords handleiding er gratis bij!

In deze handleiding leg ik je uit hoe je de beste keywords voor jouw webshop of affiliate website gaat vinden. Keywords die je veel meer geld op zullen gaan leveren.

Ik onthul de exacte keyword-strategie die ik zelf gebruik voor mijn websites en die mij dagelijks geld opleveren. Na het lezen van mijn handleiding heb jij de kennis in huis om dezelfde strategie te gaan volgen; een strategie die jou meer geld op gaat leveren!


Om aanspraak te maken op deze bonus, moet je ervoor zorgen dat jij je KWFinder aankoop doet via een van de links op deze pagina. Alleen als een klik via mijn link de laatste was voor je aankoop, zal ik beloond worden met een affiliate commissie en ALLEEN dan zal jij de bonus krijgen. Ik heb een kopie van je aankoopbevestiging / factuur (met zichtbare tijd van aankoop) nodig om je aankoop te bevestigen. Je kunt deze versturen naar info@reviewjunkie.nl nadat je 48 uurs garantieperiode is verlopen en je hebt besloten het product te behouden.

Als je er 100% zeker van wilt zijn dat je de bonus zult krijgen:

 • Open een nieuwe incognito browser tab.
 • Kopieer en plak deze link: https://kwfinder.com#a5f6cd921feebf835b148aeb0
 • Kies een pakket uit en stuur me een screenshot van je aankoopbevestiging e-mail en/of factuur 2 dagen na je aankoopdatum, wanneer de niet-goed-geld-terug periode is verlopen.

LET OP: Om misbruik van dit aanbod te voorkomen, zal jij de bonus pas ontvangen 2 dagen nadat je aankoopdatum van de cursus gedaan is.

Veelgestelde vragen

Ik kan mij voorstellen dat je misschien nog wat vragen hebt, na het lezen van mijn KWFinder review. Ik wil jou helpen om deze vragen te beantwoorden. Mocht je naderhand nog vragen hebben, laat het weten in de comments!

Welke garantie biedt KWFinder?

Als jij je geld terug wilt, moet je dit binnen 48 uur aangeven via de live chat op de website of via info@mangools.com.

Biedt KWFinder een proefperiode aan?

Jazeker! KWFinder kan je 10 dagen gratis uitproberen, zonder dat jij daarbij betalingsgegevens in hoeft te vullen. Je maakt simpelweg een account aan en je hebt 10 dagen lang (beperkt) toegang.

Kan je KWFinder met korting aanschaffen?

Ook dat biedt KWFinder aan. Als jij kiest voor een jaarlijkse betaling, in plaats van een maandelijkse betaling, krijg je zo’n 40% korting.

Kan je KWFinder ook los kopen?

Helaas niet. Je koopt een abonnement waar alle tools van Mangools inzitten. Je kan de tools niet los aanschaffen.

Met welke andere keywordtools heb jij goede ervaringen? Laat het ons weten in de reacties! Ik ben ook zeker benieuwd wat je van mijn KWFinder Review vond, dus laat ook zeker even een reactie achter!

Jan
Reviewplek is opgericht door Jan. Jan is met zijn reviewplek ondertussen een autoriteit geworden. Zijn missie is om eerlijkheid te creëren in een wereld vol misleidende reclames en reviews. Uitgebreid onderzoek, actuele kortingen en een eerlijke mening is wat jij hier kunt verwachten. Heb jij een vraag over een review of reviewplek? Neem dan contact op via de knop hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.