Eerlijke en Betrouwbare Reviews!

Geld verdienen met Affiliate Marketing? Dit is belangrijk!

Lees er hier alles over!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Geld verdienen met Affiliate Marketing hoeft niet lastig te zijn, met een gezonde portie doorzettingsvermogen en wilskracht!
We leven in een tijdperk waarin alles én iedereen online is.

Jij kan mensen dus makkelijk online bereiken met jouw content.
En hier komt toevallig Affiliate Marketing om de hoek kijken.

In dit artikel ga ik dieper in op het onderwerp “geld verdienen met Affiliate Marketing”.
Ik leg je kort uit wat het is en hoe het werkt, neem je mee in wat je ermee kan verdienen om vervolgens af te sluiten met wat je er allemaal voor nodig hebt.

Zie dit artikel als een bron van inspiratie en een steuntje in de rug en laat ook zeker een reactie achter met jouw bevindingen en affiliate marketing ervaringen!

Inhoudsopgave

Wat is Affiliate Marketing en hoe werkt Affiliate Marketing?

Affiliate Marketing is één van de meest geschikte methodes om online (veel) geld te verdienen. Je kan affiliate marketing toepassen op diverse manieren; waar het om gaat is dat jij websitebezoekers en klanten aanlevert aan andere bedrijven en dat je hiervoor betaald krijgt.

Stel; jij hebt een blog gericht op huisdieren. Je schrijft artikelen rondom “beste kattenmanden” of “beste hondenvoer”, zodat mensen jouw artikelen vinden via Google. In deze artikelen verwerk je affiliatelinks naar andere bedrijven.

Deze artikelen leveren websitebezoekers op, die dus door kunnen klikken naar een bedrijf dat kattenmanden of hondenvoer verkoopt. Als deze persoon vervolgens een bestelling plaatst, krijg je hier een commissie voor, aangezien deze persoon vanuit jouw website bij gen terecht is gekomen.

affiliate marketing

In een notendop is dat wat Affiliate Marketing inhoudt; Je levert websitebezoekers en klanten aan andere bedrijven en hiervoor krijg je betaald.

Ik zelf zet ook actief affiliate marketing in. Ik ben daarmee gestart nadat ik een online cursus van Jacko Meijaard had aangeschaft, genaamd “Affiliate Marketing Revolutie. Lees mijn ervaringen met Jacko Meijaard en de Affiliate Marketing Revolutie, om meer te weten te komen over deze cursus.

Hoeveel kan je verdienen met Affiliate Marketing?

Dat je met Affiliate Marketing goed geld kan verdienen, is immers wel logisch. Veel grote (en kleine) bedrijven passen dit toe. Wist je bijvoorbeeld dat het Algemeen Dagblad dit toepast bij hun review artikelen? Hier een voorbeeldje.

Hoeveel je met Affiliate Marketing kan verdienen, ligt eraan hoe serieus je het oppakt. Bedrijven zoals Trip Advisor en PC Magazine verdienen hier miljoenen mee. Dit geeft dus al aan dat the sky the limit is.

Daarnaast zijn er in Nederland genoeg mensen die een prima maandsalaris verdienen met Affiliate Marketing. Neem bijvoorbeeld hier eens een kijkje op het forum van internetsuccesgids.nl. Dit forum is onderdeel van de Affiliate Marketing Revolutie. Mensen die deze cursus volgen showen graag hun successen en verdiensten.

geld verdienen met affiliate marketing

Kan je leven van Affiliate Marketing?

Wanneer je net start met Affiliate Marketing, zal je zien dat je er nog niet van kan leven. Vaak is het zo dat de eerste commissies pas na 2 tot 3 maanden binnenkomen. In die 2 tot 3 maanden ben je wel consequent aan je affiliate websites aan het werken.

Zodra jij je eerste commissie binnenhaalt, zal je zien dat je een stuk gemotiveerder wordt. Je hebt immers online geld verdient! Vanaf dat moment is het een kwestie van doorgaan: bouw dagelijks aan je affiliate website en ga opschalen. Zie het als een huis dat steeds groter wordt.

Opschalen kan je doen door meer én betere content te maken, of juist door nieuwe affiliate websites op te zetten. Als je namelijk €50 per maand verdient met je website, is het ook mogelijk om €50 per dag te verdienen (met meerdere websites).

Kan je dus leven van Affiliate Marketing? Niet meteen, maar wel als je hier serieus en voor een langere tijd mee bezig gaat. Dan is het niet heel gek dat je hier makkelijk €2.000 tot €3.000 per maand mee gaat verdienen.

Wat heb je nodig om met Affiliate Marketing aan de slag te gaan?

Zoals je snapt, ben je niet in 1 keer succesvol met Affiliate Marketing. Je hebt hiervoor een bepaalde basis nodig, een fundament. Met dit fundament kan jij gaan bouwen aan je affiliate business. In het kort heb je 2 essentiële zaken nodig: een website (met hosting) en producten om te promoten. Hieronder gaan we hier iets dieper op in.

affiliate statistieken

Een Affiliate website en content

Voordat je écht met geld kan verdienen met Affiliate Marketing, heb je een website nodig. Deze website vul je met blogs en artikelen, waarmee je een specifieke doelgroep aanspreekt. Die blogs en artikelen schrijf je dus rondom bepaalde zoekwoorden, zodat mensen die in Google zoeken naar deze termen bij jouw website uit kunnen komen.

Rondom deze doelgroep kan je dus producten van andere bedrijven promoten, zodat jij de problemen van deze doelgroep op kan lossen.

Stel; je hebt affiniteit met hardlopen. Je kan er dan voor kiezen om een affiliate website rondom hardlopen op te zetten. Je schrijft artikelen en blogs rondom bepaalde problemen die hardlopers hebben en hoe ze dit kunnen verhelpen. Of je schrijft bijvoorbeeld reviews van producten die veel door hardlopers gebruikt worden.

Als mensen vervolgens naar jouw blogs gaan zoeken in Google, kunnen ze bij jouw website uitkomen. Even plat gezegd is dit al voldoende om bezoekers op je website te krijgen en op die manier commissies te verzamelen en dus geld met Affiliate Marketing te verdienen!

Ik zal je niet uitleggen hoe je een website bouwt. Daar is dit artikel niet de juiste plek voor. Echter kan je hier online wel genoeg over vinden.

Jacko Meijaard Affiliate Marketing Revolutie

1 of meerdere Affiliate producten om te promoten

Zoals benoemd in het stukje hierboven, zal je dus als eerste een website moeten opzetten en vullen met content. Hierbij is het belangrijk dat je producten promoot die bij jouw doelgroep horen.

Vervolgens ga je onderzoeken welke Affiliate producten jij allemaal kan promoten.

Om even terug te gaan naar het voorbeeld van zojuist over hardlopen. Als hardloper is het belangrijk dat je goede hardloopschoenen hebt. Jij schrijft dus een artikel met reviews over bepaalde hardloopschoenen. In dit artikel kan jij affiliatelinks verwerken (van die specifieke hardloopschoenen) en verwijzen naar bijvoorbeeld all4running.nl en aktiesport.nl.

Wat je daarnaast kan doen is een artikel schrijven over hardlopen en voeding. Hierbij schrijf je welk dieet geschikt is en welke voedingsmiddelen en supplementen geschikt zijn. In dit artikel verwijs je vervolgens naar bijvoorbeeld bodyandfit.com.

Op die manier bouw je een Affiliate website op, met relevante content en relevante Affiliates. In de basis kan je hiermee dus (veel) geld verdienen!

Neem een kijkje bij ons artikel over Nederlandse Affiliate Netwerken, om erachter te komen welke netwerken je hebt en welke producten je kan promoten.

Online geld verdienen cursus

Om goed met Affiliate Marketing aan de slag te gaan, heb je niet alleen een website met content nodig, maar natuurlijk ook de juiste kennis. Er zijn genoeg Nederlandse en Engelstalige cursussen te vinden, die jou op weg helpen met online geld verdienen.

Zo is er de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Dit is een online cursus waarin je leert hoe je van start kan gaan met Affiliate Marketing. Jacko legt je uit hoe je onderzoek doet naar zoekwoorden en producten, hoe je een website opzet met WordPress, hoe je content kan gaan maken en neemt je ook mee in een stukje mindset.

Zelf heb ik ook in deze cursus geïnvesteerd, met als gevolg dat ik nu meerdere affiliate websites heb die mij geld opleveren. Dit wil jij ook toch?

Je kan hier een video checken, om te kijken of de Affiliate Marketing Revolutie iets voor je is. Mocht je twijfels hebben over de “echtheid” van Jacko, lees dan hier mijn ervaringen met Jacko Meijaard en de Affiliate Marketing Revolutie.

Conclusie

Is het moeilijk om met Affiliate Marketing aan de slag te gaan? Nee!

Is het duur om met Affiliate Marketing aan de slag te gaan? Ook niet!

Heb je geduld nodig en moet je continu aan je digitale assets werken? Ja!

Verdien je dan vroeg of laat geld met Affiliate Marketing? Zeker!

Hoeveel verdien je dan met Affiliate Marketing? Dit ligt aan je inzet, je skills en je motivatie. Deze 3 zaken zijn ontzettend belangrijk.

Als je continu aan je business werkt en dag op dag (of week op week) verbeteringen laat zien, kom je er vanzelf. Dan is het een kwestie van tijd, voordat de commissies komen. En als ze komen is het een kwestie van doorzetten, verbeteren en opschalen. Iedereen kan dit doen, dus jij ook!

Jan
Reviewplek is opgericht door Jan. Jan is met zijn reviewplek ondertussen een autoriteit geworden. Zijn missie is om eerlijkheid te creëren in een wereld vol misleidende reclames en reviews. Uitgebreid onderzoek, actuele kortingen en een eerlijke mening is wat jij hier kunt verwachten. Heb jij een vraag over een review of reviewplek? Neem dan contact op via de knop hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.