Eerlijke en Betrouwbare Reviews!

Enormail Review – De kampioen onder e-mailmarketing tools?

Lees er hier alles over!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

E-mailmarketing kan een succesvol en winstgevend kanaal zijn voor bedrijven.
Je gaat namelijk jouw eigen klanten via e-mails informeren en converteren.

Om dit in goede banen te leiden is een e-mailmarketing tool onmisbaar.
Hier komt de e-mailmarketing tool Enormail om de hoek kijken! Lees in onze Enormail review alles wat jij moet weten van deze e-mailmarketing tool ;).

We leggen eerst kort even uit wat Enormail is, wat je ermee kan doen en wat de voor- en nadelen zijn.
Vervolgens nemen wij je mee in de kosten en een leuke actie!

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze Enormail review, laat het dan in de comments achter!
Lees snel verder 🙂

Inhoudsopgave

Wat is Enormail?

Enormail is een Nederland bedrijf en, zoals de naam al doet vermoeden, actief in de e-mailmarketing.

Enormail is een compleet e-mailmarketing programma, waarmee je effectieve e-mail campagnes op kan zetten. Je kan hierbij volledig je eigen nieuwsbrieven en e-mails opstellen, om deze vervolgens via Enormail te versturen naar je mailbestand.

Enormail wordt door zowel kleine als grote bedrijven gebruikt, wat aangeeft dat het systeem goed zijn werk doet. Zowel een beginner als een gevorderde kan met dit fijne e-mailmarketing programma aan de slag gaan!

enormail programma

Hoe werkt Enormail?

Zoals eerder benoemd, gebruik je Enormail voor het inzetten van e-mailmarketing. Je kan hierbij volledig van A tot Z je e-mailmarketing uitvoeren. Denk hierbij aan het ontwerpen van nieuwsbrieven en het maken van diverse opt-in formulieren tot aan het segmenteren en personaliseren van je e-mails.

Het doel van e-mailmarketing met Enormail is simpel: je gaat geautomatiseerde e-mails sturen naar mensen. In deze e-mails ga je de mensen informeren of zelfs laten converteren.

Wij zullen hieronder dieper ingaan op een aantal belangrijke features van Enormail.

Autoresponders

Binnen Enormail is het mogelijk om Autoresponders in te stellen. Hiermee krijg je het voor elkaar om mensen te mailen na een bepaalde periode, met bijvoorbeeld de vraag hoe ze jouw product vinden. Je kan zelf bepalen wanneer deze automatische mail gestuurd moet worden. Op die manier kan je, via automatische e-mails, een band opbouwen met de persoon in je e-maillijst.

Stel; jij verkoopt een online cursus en iemand heeft zich ingeschreven. Door middel van de Autoresponder kan je bijvoorbeeld na 3 dagen vragen wat die persoon van de online cursus vindt en of iemand tegen bepaalde zaken aanloopt. Vervolgens stuur je na 7 dagen een mail met of diegene de online cursus al af heeft en wat diegene gaat doen met hetgeen wat diegene geleerd heeft.

Opt-in formulieren

Een andere handige optie die Enormail heeft, is het maken van Opt-in formulieren. Deze formulieren kan je vervolgens wegzetten in je website of bijvoorbeeld op je Facebook pagina.

Enormail heeft diverse mogelijkheden rondom opt-in formulieren. Zo is het mogelijk om aparte opt-in landingspagina’s te maken die gehost worden door Enormail. Hiervoor heb je dus geen aparte website nodig.

Daarnaast kan je opt-in formulieren maken voor op je eigen website. Ook opt-in pop-ups kan je bouwen met Enormail.

Deze opt-in formulieren kan je tevens ook makkelijk koppelen aan programma’s zoals Zapier of Leadpages.

Maildesigner

Met de Maildesigner van Enormail, maak je in een handomdraai nieuwsbrieven en andere e-mailtemplates. Het fijne aan deze tool is dat de templates volledig responsive zijn, geopend kunnen worden in elk mailprogramma, je kan alles volledig customizen door middel van blokken en je kan personalisatie toepassen.

De maildesigner is dus vooral geschikt voor jou, wanneer je makkelijk en snel e-mailtemplates wilt maken.

Mailinglijsten beheren

Enormail maakt het onzettend makkelijk om je mailinglijsten te beheren. Je kan via CSV of Excel je mailbestanden uploaden. Enormail ontdubbelt meteen je dubbele mailadressen en niet werkende mailadressen worden eruit gefilterd. Op die manier is je lijst altijd up to date.

Daarnaast is het mogelijk om je mailinglijsten te automatiseren. Dit is vooral interessant als je bijvoorbeeld diverse lijsten voor diverse producten hanteert. Als iemand dan product A al heeft en product B net heeft aangeschaft, kan je diegene automatisch in een andere maillijst zetten.

Personaliseren van e-mails

Door het verzamelen van informatie over je leads, is het mogelijk on binnen Enormail personalisatie toe te passen. Denk hierbij aan iemand mailen met hun eigen naam of bedrijfsnaam of bijvoorbeeld wanneer iemand jarig is.

Op die manier kan je data inzetten om je mails persoonlijker te maken.

CRM koppelingen

Je kan Enormail aan diverse systemen en tools koppelen. Voor een volledig overzicht, bekijk dan even onderstaande afbeelding. Op die manier kan je niet alleen tegelijkertijd gebruik maken van je tools, maar dus ook van Enormail.

enormail koppelingen

Alle voordelen op een rijtje

✔️ Naast bovenstaande toffe features, heeft Enormail nog een aantal fijne voordelen. Zo is de support volledig in het Nederlands of Engels.

✔️ Ook geeft Enormail een inboxgarantie af, wat erg fijn is. Niets is zo vervelend als wanneer je mails in de spamboxen terecht komt.

✔️ De klantenservice wordt als erg snel en betrokken ervaren. Diverse bedrijven prijzen Enormail hierom!

✔️ De gebruiksvriendelijkheid van Enormail is goed op orde. Zowel beginners als gevorderde mensen kunnen ermee aan de slag gaan.

✔️ Je kan Enormail gratis 30 dagen proberen, om te kijken of het iets voor je is. Klik hier om meer te weten te komen over deze proefperiode.

✔️ Enormail is maandelijks of jaarlijks opzegbaar, afhankelijk van welk pakket je kiest.

Alle nadelen op een rijtje

Naast de vele voordelen, zijn er ook een aantal nadelen van Enormail. Deze nadelen zijn niet voor elk bedrijf van toepassing, maar het is belangrijk om te weten dat je dit (eventueel) kan ervaren.

❌ Ondanks dat er online veel te vinden is over e-mailmarketing, kost het leren kennen van een tool of software stiekem best wat tijd. Je krijgt bij Enormail een cursus, alleen geldt dit pas vanaf het duurdere abbonement.

❌ Enormail is typisch Nederlands en geen groot systeem zoals bijvoorbeeld Mailchimp. Hierdoor kan het voorkomen dat de ontwikkeling van de tool minder snel gaat dan bij andere tools.

Enormail VS Mailchimp

De grote vraag die veel ondernemers en marketeers hebben; kies je voor Enormail of voor Mailchimp?

In onze optiek zijn beide systemen erg goed en hebben beide systemen diverse voor- en nadelen. Het fijne aan Mailchimp is dat het een stukje gebruiksvriendelijker is dan Enormail. Aan de andere kant is Enormail een écht Nederlands bedrijf, waardoor de support beter kan zijn.

Ook heeft Mailchimp een gratis pakket, wat Enormail niet heeft. Dit zorgt ervoor dat Mailchimp (waarschijnlijk) vaker gekozen wordt door kleine bedrijven en/of ZZP-ers.

Wil je van meer functionaliteiten gebruik maken binnen Mailchimp, kunnen de kosten al snel flink oplopen. Dit is bij Enormail niet het geval. Je weet hier precies wat je kwijt zal zijn per maand.

Daarnaast is het maken van pop-ups en opt-in formulieren bij Enormail een stuk makkelijker en kan je deze mooier vormgeven dan bij Mailchimp.

Samengevat; beide systemen hebben zo zijn voor- en nadelen, echter gaat onze voorkeur uit naar Enormail, vandaar ook deze Enormail review.

Wat kost Enormail?

Enormail is niet perse een duur programma. De prijs die je betaald van Enormail hangt af van hoe groot jouw e-mailbestanden zijn en of je maandelijks of jaarlijks wilt betalen. Met een jaarlijkse betaling krijg je namelijk een leuke korting!

Enormail heeft momenteel 2 abonnementen, namelijk: Sumo en Mammoet.

Sumo abonnement

Sumo heb je vanaf €12,50 per maand, wanneer je kiest voor een jaarlijkse betaling. Je kan hiermee tot 2.500 mailadressen inzetten. Ga je boven de 2.500 mailadressen, dan betaal je een klein beetje extra. Zo betaal je met 5.000 mailadressen bijvoorbeeld zo’n €17 voor Sumo.

Mammoet Abonnement

Mammoet heb je vanaf €50 per maand, wanneer je kiest voor een jaarlijkse betaling. Met Mammoet kan je tot 10.000 mailadressen inzetten. Meer mailadressen toevoegen is mogelijk, alleen betaal je dan ook wat extra.

Tevens heb je met het Mammoet abonnement toegang tot andere features, zoals een beeldbank met 800.000 afbeeldingen, een gratis e-mailmarketing cursus, leadformulieren in pop-ups enzovoort.

Enormail review

Een speciale aanbieding voor jou!

We zijn nu aan het einde gekomen van deze Enormail review. We willen je daarom als laatste nog een leuke actie meegeven.
Enormail is namelijk 30 dagen gratis te gebruiken, zodat jij dit systeem volledig kan leren kennen!

Mocht je daarna de keuze maken om het Mammoet abonnement af te sluiten, krijg je elke maand 25% korting (!!) op de abonnementsprijs. Speciaal voor jou!

Met welke andere E-mailmarketing tools heb jij goede ervaringen?
Laat het ons weten in de reacties! Ik ben ook zeker benieuwd wat je van mijn Enormail review vond, dus ook dat mag je laten weten :).

Jan
Reviewplek is opgericht door Jan. Jan is met zijn reviewplek ondertussen een autoriteit geworden. Zijn missie is om eerlijkheid te creëren in een wereld vol misleidende reclames en reviews. Uitgebreid onderzoek, actuele kortingen en een eerlijke mening is wat jij hier kunt verwachten. Heb jij een vraag over een review of reviewplek? Neem dan contact op via de knop hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.