Eerlijke en Betrouwbare Reviews!

Bol Masterclass Review & Ervaringen van Jia Ruan

Lees er hier alles over!

Gemiddelde leestijd: 34 minuten
mm

De Bol Masterclass wordt door steeds meer mensen aangeschaft.
Niet geheel zonder reden natuurlijk ;).

Deze cursus leert je namelijk het opzetten van een e-commerce business.
Hierover later meer!

Na het lezen van deze Bol Masterclass Review, heb jij alle informatie die je nodig hebt.
Niks wordt hierin achter gehouden!

Je leest onder andere wie de oprichter is, of hij betrouwbaar is, wat je van de Bol Masterclass mag verwachten, wat de voor- en nadelen zijn en de kosten. Zoals gewoonlijk sluiten we af met een tijdelijke actie, speciaal voor jou!

Op die manier kan jij een weloverwogen keuze maken om wel of niet in de Bol Masterclass te investeren.
De reden van mijn review is heel simpel: Er zijn online veel reviews van anderen te vinden, die vaak lijken op salespitches of verkoopverhalen.

Daar heb jij geen interesse in.
Jij wilt de échte ervaringen weten van de Bol Masterclass.

Ik laat je in dit artikel daarom ook zien wat ik verdien op Bol.com.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van de Bol Masterclass Review, laat het dan in de comments achter.

Lees snel verder!

Inhoudsopgave

Wie is Jia Ruan?

Jia Ruan, wie kent hem niet? Zodra je in Google ook maar iets zoekt over “online geld verdienen”, wordt je daarna dood gespammed met YouTube video’s en Social Media advertenties van Jia Ruan. In deze video’s laat hij duidelijk zien dat hij geld verdient en wil hij jou leren hoe jij hetzelfde kan realiseren.

Jia is opgegroeid in een ondernemersgezin, had geen zin om een opleiding af te maken en besloot dus bedrijven op te richten. Jia is pas écht succesvol geworden met het verkopen van producten op bol.com en zijn Bol Masterclass. Vandaar dus ook onze review over zijn Bol Masterclass.

Hoe is Jia gestart?

Jia is ooit begonnen met het inkopen van producten in China, om deze vervolgens op Bol.com te verkopen met winst. Vooral dat laatste (winst) is belangrijk, aangezien lang niet iedereen het voor elkaar krijgt om hiermee veel winst te maken.

Dit moet je dus niet verwarren met dropshipping via Bol.com, aangezien Jia zijn producten daadwerkelijk inkocht. Het geld wat hij hiermee verdiende werd geïnvesteerd in nieuwe producten, voorraad en het ontwikkelen van de Bol Masterclass.

Waar ken je Jia Ruan nog meer van?

Naast de vele YouTube advertenties (waar we later nog wat meer over vertellen), ken je Jia wellicht van andere producten. De Bol Masterclass is namelijk niet het enige product dat Jia ontwikkeld heeft of waarin hij heeft meegewerkt.

Zo kan je Jia kennen van het Unstoppable Mindset programma of van de Agency Masterclass (welke hij heeft opgezet samen met Mitchell Weijerman).

jia ruan bol masterclass

Is Jia Ruan betrouwbaar?

Vaak vragen mensen zich af of een bepaalde cursus of een bepaald persoon betrouwbaar is, voordat ze hierin geld investeren.

Dit is dus ook een logische vraag, aangezien jij zo min mogelijk risico wil lopen. Op de vraag of Jia Ruan betrouwbaar is, kunnen wij heel simpel antwoorden: Ja, dat is hij!

Ondanks de negatieve reacties (vaak zijn dit jaloerse mensen die de cursus van Jia niet eens geprobeerd hebben) op zijn YouTube en Social Media advertenties, is Jia volkomen te vertrouwen.

Jia is goed bereikbaar op social media en via zijn websites. Zijn video’s zijn wat mij betreft too much, maar dat neemt niet weg dat hij doet wat hij belooft. Aan de betrouwbaarheid van Jia, hoef je dus niet te twijfelen.

Ik zal dan ook niet gaan roepen dat Jia Ruan of de Bol Masterclass een scam is. In mijn optiek is een scam oplichting. En dat doet Jia niet. Dat zal verderop in de Bol Masterclass Review duidelijk worden.

Ook is de Bol Masterclass onderdeel van Unstoppable Lifestyle BV. Dit is een legit bedrijf en is gewoon bij de KvK ingeschreven. Dit geeft ook al aan dat Jia volkomen te vertrouwen is.

Als laatste nog een aantal redenen om te laten dat Jia betrouwbaar is:

 1. Jia heeft duizenden mensen geholpen vanuit Unstoppable Lifestyle BV.
 2. Deze mensen laten ook daadwerkelijk video reviews achter met hun mening over Jia en zijn trainingen en producten. In totaal zijn dit er nu 121. Best veel dus!
 3. Jia verschuilt zich niet achter een neppe naam, een pseudoniem
 4. Jia is goed bereikbaar op Social Media en via zijn websites

Als dit niet laat zien dat Jia betrouwbaar is, dan weet ik het ook niet meer ;).

Wat is de Bol Masterclass?

De Bol Masterclass is een bewezen online trainingsprogramma, dat jou leert hoe je een succesvolle e-commerce business start op bol.com. Jia gaat jou dus écht begeleiden tot een ondernemer.

De basis ligt hierbij in het inkopen van producten uit het buitenland, om deze vervolgens (voor een hogere prijs) te verkopen op bol.com. Hierop pak jij dus jouw winst.

Veel winkels doen dit in een fysieke winkel. Je kan hierbij denken aan de Blokker, de Kwantum, de Action. Allemaal “brick and mortar” bedrijven, die in principe hetzelfde doen als wat jij gaat leren in de Bol Masterclass.

Geen “get rich quick” methode

Wat ik hierbij wel alvast wil aangeven: Denk niet dat het heel makkelijk is. Het is geen get-rich-quick methode. Je zal daadwerkelijk aan de slag moeten gaan, om jouw business tot een succes te maken. Als jij de stappen uit de Bol Masterclass volgt, gaat het je ook lukken. Het is een bewezen programma.

In de cursus komt echt alles voorbij omtrent online ondernemen en e-commerce. Denk hierbij aan het vinden van de juiste producten, waar je op moet letten, hoe je de producten importeert, enzovoort. Hieronder lees je meer hierover.

Wanneer je met de Bol Masterclass aan de slag gaat, krijg je niet alleen toegang tot de cursus, maar ook tot veel andere zaken. Wij hebben een handig overzicht voor je gemaakt:

⭐ De Bol Masterclass cursus

Allereerst ontvang je toegang tot de Bol Masterclass zelf; de cursus dus. De Bol Masterclass is een online trainingsprogramma, opgebouwd uit 8 modules en zo’n 30 video’s (met bijbehorende PDF-jes).

Deze cursus leert jou hoe jij je volledige business kan runnen; denk hierbij aan het vinden en inkopen van producten, maar ook het verkopen van de producten op Bol.com. Eigenlijk alles wat jij nodig hebt om dit succesvol te doen wordt besproken in de cursus.

Zoals je online bij veel reviews ziet, somt iedereen de inhoud van de Bol Masterclass op. Ik ga dat niet doen, omdat je dat waarschijnlijk al een keer gelezen hebt op een andere site. Wel neem ik je mee in de extra’s die je krijgt in de Bol Masterclass.

bol masterclass

⭐ Ontvang Wekelijkse groepscoaching

Wekelijks heb je de mogelijkheid om al je vragen stellen tijdens de wekelijkse groepscoaching call. Iedereen kan weleens hulp gebruiken namelijk.

⭐ Levenslange TRIBE™ Membership

Je ontvang toegang tot de exclusieve Facebook groep TRIBE. Je kan dit zien als een support community met like-minded mensen. Ook hier kan je 24/7 met al je vragen terecht. Erg prettig!

⭐ De Golden Calculator

Met de Golden Calculator heb jij dé tool in handen om winstgevende producten te kunnen vinden.

⭐ Het leverancier script

Het Leverancier script zorgt ervoor dat je altijd de producten tegen de beste prijs in kan kopen, bij betrouwbare leveranciers.

bol masterclass golden calculator
bol masterclass leverancier script

⭐ Bonustrainingen The Knowledge Vault 

Met The Knowledge Vault krijg je toegang tot exclusieve bonustrainingen, die erop zijn ingericht om je sneller succes te laten behalen.

⭐ Uitnodigingen voor exclusieve meetups en live events 

Vanuit de Bol Masterclass en Unstoppable Lifestyle BV worden er elk jaar meerdere events georganiseerd. Hier mag jij natuurlijk bij zijn!

⭐ KvK checklist voor NL en Ondernemersloket checklist voor BE 

Om het starten van je business in goede banen te leiden, krijg je een checklist voor de Kamer van Koophandel als je in Nederland woont. Ook aan Belgen is gedacht met het Ondernemersloket checklist. Zo maak jij een vlekkeloze start met je bedrijf.

⭐ Voorraadbeheer stappenplan 

Geen enkel bedrijf zit met onnodige voorraad. Ook daar hebben de mensen van de Bol Masterclass aan gedacht! Als jij in de Bol Masterclass investeert, krijg jij een stappenplan waardoor je nooit meer teveel of te weinig voorraad hebt.

Alle bovenstaande onderdelen krijg jij dus wanneer je investeert in de Bol Masterclass. Goed om te weten; alles bij elkaar vertegenwoordigen zo’n €12.000 aan waarde voor Jia, echter zal je dit natuurlijk niet betalen. Hierover lees je later meer ;).

⭐ De Bol Masterclass opzeggen?

Mocht jij de Bol Masterclass aangeschaft hebben, maar niet tevreden zijn, krijg jij gewoon je geld terug. Beslis dit wel binnen 14 dagen na je aankoop! Je kan hiervoor simpelweg een mailtje sturen naar support@unstoppable.nl en krijgt (vaak) een reactie binnen 1 tot 3 werkdagen.

bol masterclass review

Wat zijn de ervaringen met de Bol Masterclass?

Zoals eerder benoemd kom je Jia veel tegen op YouTube en Social Media. Dit zorgt ervoor dat er dus ook veel negatieve reacties onder zijn video’s en posts geplaatst worden. In mijn optiek is dit totaal niet goed, maar ik snap ergens wel dat je Jia niet elke dag op je beeldscherm wilt zien.

Deze negatieve reacties komen voornamelijk vanuit mensen die zijn cursus niet eens gevolgd hebben, maar het gewoon niet kunnen verdragen dat ze Jia zo vaak zien.

Alsnog doet hij goede zaken, aangezien hij al duizenden mensen met zijn bedrijf en cursussen heeft geholpen. Ook kan je online meer dan 121 video reviews vinden, allemaal van zijn cursisten.

Hieronder zie je (maar) 2 van de reacties die de cursisten van de Bol Masterclass hebben. Zo zie je maar dat succes hebben op bol.com goed mogelijk is.

bol masterclass ervaringen
bol masterclass ervaring

Wat zijn de voordelen van de Bol Masterclass?

✔️ Wat ik supertof vind aan de Bol Masterclass, is dat het een volledig pakket is. Jia neemt je volledig van A tot Z mee in het opzetten van een succesvolle business op Bol.com. En dan écht van A tot Z.

✔️ Je leert niet alleen hoe je een business opbouwt, Jia staat ook stil bij welke mindset je moet hebben. Dit is iets waar jij je leven lang profijt van kan hebben.

✔️ Je ontvangt niet alleen de cursus, maar ook nog eens diverse toffe bonussen. Dit zijn allemaal bonussen die jouw leven makkelijker maken.

✔️ Wanneer je investeert in de Bol Masterclass, ontvang jij levenslange toegang tot het gehele pakket!

✔️ De support en community rondom de Bol Masterclass is ongekend. Jia is namelijk alleen succesvol, als zijn cursisten ook succes hebben.

Wat zijn de nadelen van de Bol Masterclass?

❌ In mijn optiek is de garantieperiode te kort, als je kijkt naar hoe lang de cursus duurt.

❌ Naast je investering in de Bol Masterclass, zal je ook wat andere investeringen moeten maken in het vinden en inkopen van de juiste producten. Dit wordt niet meteen duidelijk in de cursus, maar is wel een belangrijke factor.

❌ Ondanks dat je veel geld kan verdienen met je bol.com business, is het niet realistisch om binnen een korte tijd veel geld hiermee te verdienen. Het kost gewoon tijd om je business op te bouwen. Ik vind dat Jia hier soms te makkelijk mee omgaat.

Waarom zou je met de Bol Masterclass starten?

Het starten van een business kost nu eenmaal geld. Het type business dat je start, bepaalt ook hoeveel je moet investeren. Het starten van een online business kan daarom veel interessanter zijn.

Een simpel voorbeeld: Stel, jij wilt een fysieke winkel starten, met sportproducten. Jij zal als eerste een pand moeten huren, je zal een grote voorraad moeten inkopen, je zal de inventaris moeten aanschaffen, je zal allerlei technische systemen moeten aanschaffen (zodat mensen kunnen pinnen bijvoorbeeld). Hier houdt het natuurlijk niet op.

Je moet hierdoor in heel veel zaken investeren.

Wat je leert in de Bol Masterclass is eigenlijk hetzelfde, alleen dan online. Je hebt dus niet dezelfde investeringen als een fysieke winkel, maar kan wel gewoon gaan ondernemen.

Online kan jij je bijvoorbeeld focussen op 10 goedlopende producten, dus je hebt geen grote voorraad nodig.

 • Jij hebt niet de huur van jouw winkelpand.
 • Je hoeft geen inventaris aan te schaffen.
 • Je hebt geen ingewikkelde systemen nodig.

Zie je het verschil?

De Bol Masterclass is simpelweg een middel om online geld te kunnen verdienen, door middel van e-commerce. Niks meer, niks minder. Gaat jouw hart sneller kloppen van e-commerce en ondernemen? Lees dan even verder!

Waarom ben ik met de Bol Masterclass gestart?

Zoals je wellicht op mijn site hebt kunnen lezen, ben ik momenteel eigenaar van diverse websites en had ik in het verleden webshops. Voor mijn webshops maakte ik gebruik van het Bol.com platform om producten te verkopen.

Dit ging toentertijd voornamelijk om armbanden, die ik zelf importeerde uit China en waarbij ik het een en ander liet customizen. Via mijn eigen website verkocht ik ongeveer voor €1.500 aan armbanden per maand en via Bol.com ook nog eens voor ongeveer €500 per maand.

Deze shop heb ik afgelopen jaar verkocht, omdat ik mijn focus wilde leggen op mijn website-projecten.

Maar deze webshop heeft er ook voor gezorgd dat ik meer wilde weten over hoe ik producten kon verkopen op Bol.com. Toen ik de advertenties van Jia tegenkwam, heb ik dus ook besloten om te investeren in de Bol Masterclass.

Puur om te kijken of ik hier meer informatie uit kon halen. Aangezien ik al een klein beetje ervaring had met producten verkopen op bol.com, had ik mijn investering dus ook al snel terug verdiend.

Waarom ik dus met de Bol Masterclass aan de slag ben gegaan, komt voornamelijk omdat ik heel nieuwsgierig was, er al een beetje ervaring mee had en benieuwd was naar de inhoud. Anders had ik deze review ook niet kunnen schrijven ;).

Goed om te benoemen is dat ik nog steeds actief ben op Bol.com, alleen dan met custom made producten. Ik importeer dus geen producten uit China, maar verkoop producten die in Nederland gemaakt worden.

Hoe zit het met mijn huidige verkopen op Bol.com?

Om wat inzicht te geven in mijn avonturen op Bol.com, neem ik je mee in hoe het zit met de verkopen die ik realiseer.

Zoals je in de onderstaande afbeelding kan zien, schommelt het heel erg maand op maand. De ene maand pak ik €50, de andere maand pak ik €800,-.

verkopen op bol

Ik laat je dit alleen maar zien, om te laten zien dat hetgeen wat je in de Bol Masterclass leert ook daadwerkelijk werkt. Als je maar de juiste dingen doet, er tijd in investeert en het ook de tijd geeft.

Ik steek er zelf niet al teveel tijd in eerlijk gezegd, maar het levert mij toch honderden euro’s per maand op.

Check hier een gratis les van de Bol Masterclass (36min 21sec)

Voor wie is de Bol Masterclass geschikt?

Dat Jia jou veel kan leren omtrent e-commerce en online ondernemen, mag nu wel duidelijk zijn. Jia heeft met Unstoppable BV duizenden mensen geholpen met het worden van een ondernemer.

Deze cursus is dan ook vooral geschikt voor mensen die actie willen ondernemen. Mensen die liever in zichzelf investeren, dan in uitgaan of het kopen van dure en onnodige spullen. Mensen die graag willen gaan ondernemen, maar niet de investeringen willen/kunnen doen die je hebt bij fysieke bedrijven.

Zoals eerder benoemd is het geen get-rich-quick methode. Je wordt letterlijk voor de leeuwen gegooid en zal er zelf voor moeten zorgen dat het succesvol wordt. Hiervoor zal je bepaalde dingen moeten opofferen. Zonder wrijving geen glans ;).

Jia geeft je wel een duidelijk en bewezen stappenplan mee, dus als je dit volgt is de kans groot dat het ook een succes wordt.

 • Ben jij klaar met het werken voor een baas?
 • Wil jij graag zelf in controle zijn van jouw succes?
 • Wil jij bepalen wanneer je juist wel en niet werkt?
 • Ben je niet bang om te investeren in jezelf?
 • Ben jij bereid om bepaalde zaken op te offeren voor je eigen business?

Als je één of meerdere vragen hierboven met Ja kan beantwoorden, dan is de Bol Masterclass geschikt voor jou.

bol masterclass kvk checklist

Conclusie van deze Bol Masterclass Review: Is de Bol Masterclass onzin?

Met dit artikel wil ik eigenlijk 2 vragen beantwoorden, namelijk Is Jia Ruan betrouwbaar en is de Bol Masterclass een goed product?

Op beide vragen kan ik ja zeggen! Ondanks de (soms) patserige advertenties is Jia, zoals je hebt kunnen lezen, een betrouwbaar persoon. De duizenden mensen die hij geholpen heeft zijn reden genoeg om aan te mogen nemen dat je Jia kan vertrouwen. Ook is hij bij diverse radioprogramma’s en kranten verschenen. Denk hierbij aan de NPO3, de NRC en Vice.

Daarnaast is de Bol Masterclass ontzettend uitgebreid. Jia neemt je volledig van A tot Z mee in het opbouwen van je online business op Bol.com. Ook krijg je toegang tot andere experts en een gehele community, krijg je diverse tools en scripts en mag je bij live events aanwezig zijn. Dit alles bij elkaar maakt de Bol Masterclass oprecht een goed product!

De Bol Masterclass is geschikt voor eigenlijk iedereen die online geld willen verdienen. Jong, oud, maakt niet uit. Zolang je maar bereid bent om te leren en te investeren, zal je zien dat je succes gaat behalen.

bol masterclass betrouwbaar
bol masterclass jia ruan

Wat kost de Bol Masterclass?

We zijn nu aan het einde gekomen van deze Bol Masterclass Review. We willen je daarom als laatste nog een leuke actie meegeven.

Mocht je overtuigd zijn van de Bol Masterclass, schaf dan hier de cursus aan met zo’n €2.000 korting. Je betaalt nu nog maar €997 voor dé cursus die jou leert een winstgevende webshop op te zetten.

Het is ook mogelijk om in 5 termijnen van ieder €250 te betalen, echter ben je dan uiteindelijk veel meer geld kwijt. Bespaar jezelf dus extra kosten.

Bol Masterclass gratis training

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Geen probleem natuurlijk! Volg dan de gratis video training van Jia om meer te weten te komen over de Bol Masterclass. Je kan jezelf volledig gratis inschrijven door op de groene knop hieronder te klikken.

Bol Masterclass gratis downloads: 800 productideeën en 1.000 leveranciers

Als laatste optie biedt Jia jou de mogelijkheid om 800 productideeën en 1.000 betrouwbare leveranciers te downloaden. Hiermee bespaar jij jezelf veel uitzoekwerk, waardoor jij een vliegende start kan maken met je business. Je kan deze downloads hier vinden!

Veelgestelde vragen

Vanwege de vele advertenties van Jia Ruan, zie je dat er veel vragen ontstaan rondom de Bol Masterclass. Wij hebben een aantal van deze belangrijke vragen verzameld en voor je beantwoord:

Kan je de Bol Masterclass combineren met een studie?

Het opstarten van een business kost nu eenmaal tijd, laten we daar eerlijk in zijn. Het is wel goed mogelijk om dit te combineren met je studie. Je kan zelf namelijk je werktijden bepalen, omdat je een eigen business aan het opstarten bent. Je moet je wel beseffen dat je hiervoor andere dingen moet laten: je zal wat minder vaak kunnen afspreken met vrienden of wat minder vaak de stad in kunnen gaan. Je moet er iets voor over hebben om een business te starten ;).

Hoeveel kan je verdienen met de Bol Masterclass?

Dit is een lastige vraag om te beantwoorden, omdat het samenhangt met veel verschillende externe factoren. De Bol Masterclass leert jou hoe jij je producten verkoopt op bol.com. De verschillende bonussen zorgen ervoor dat je winstgevende producten kan vinden en kan inkopen. Je hebt dus alle kennis tot je om €1.000 per maand te verdienen, maar bijvoorbeeld ook €5.000. Het is dus niet heel gek dat je hiermee minimaal een paar honderd euro per maand kan verdienen. The sky is the limit, het ligt deels aan jouw toewijding!

Is de Bol Masterclass écht geen scam?

Ik snap goed waar het scam-gevoel vandaan komt. Jia is nogal transparant in zijn advertenties en laat zien dat hij geld verdient. Het is geen geheim dat hij veel geld verdient met het geven van de Bol Masterclass, maar ook met zijn business op bol.com. Dat het geen scam is, bewijst zijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel en de vele mensen die hij geholpen heeft. Het is niet zo dat je met de Bol Masterclass iets illegaals gaat doen, dus dan is het ook geen scam.

Moet je ingeschreven staan bij de KvK als je met de Bol Masterclass start?

Jezelf inschrijven bij de KvK is wel verstandig. Je gaat namelijk een legit bedrijf opstarten en je wilt dit ook volgens de regels doen. Jia helpt jou met zijn KvK Checklist, die je als bonus meekrijgt.

Met welke andere online cursussen heb jij goede ervaringen?
Laat het ons weten in de reacties! Ik ben ook zeker benieuwd wat je van mijn Bol masterclass Review vond, dus laat ook zeker even een reactie achter!

Jan
Reviewplek is opgericht door Jan. Jan is met zijn reviewplek ondertussen een autoriteit geworden. Zijn missie is om eerlijkheid te creëren in een wereld vol misleidende reclames en reviews. Uitgebreid onderzoek, actuele kortingen en een eerlijke mening is wat jij hier kunt verwachten. Heb jij een vraag over een review of reviewplek? Neem dan contact op via de knop hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.