Eerlijke en Betrouwbare Reviews!

Boeken over Mindset: mijn ultieme must-read lijst!

Hier Mijn Top 7!!

Gemiddelde leestijd: 16 minuten
mm

Boeken over mindset: veel is hierover geschreven!
Het ene boek is daarbij ook nog eens beter dan de ander.

Toch is investeren in persoonlijke ontwikkeling en mindset nooit verkeerd.
In dit artikel deel ik mijn persoonlijke must-read lijst met de beste boeken over mindset.

Het zijn boeken die ik zelf gelezen heb, maar die mij ook zeker bij zijn gebleven.
Zit er iets voor jou tussen?

Ik ben benieuwd, dus lees snel verder!

Inhoudsopgave

Mijn 7 beste boeken over Mindset

  1. Think and grow rich
  2. The $100 startup
  3. The four hour workweek
  4. The subtle art of not giving a f*ck
  5. Mindgym, sportschool voor je geest
  6. Everything is f*cked
  7. Master yoour mindset

Bovenstaande lijst is samengesteld door mij en dus een persoonlijke mening. Deze beste mindset boeken worden opgesomd in een willekeurige volgorde, dus de één is niet per se beter dan de ander.

Elk boek in onderstaande lijst is een goed boek over mindset en sowieso een must-read. Ik neem je mee in waar elk boek over gaat.

1: Think and Grow Rich

think and grow rich

Think and grow rich is oorspronkelik geschreven door Napoleon Hill in 1937 en komt zowel in de Nederlandse taal als de Engelse taal.

Napoleon heeft in 1937 20 jaar aan onderzoek, naar de rijke mensen van toen, afgerond. Hij kwam erachter dat iedereen wat gemeen had, namelijk: mindset. Door middel van 13 principes van succes heeft Napoleon zijn onderzoek samengevat in Think and grow rich.

2: The $100 startup

the $100 startup

In The $100 dollar startup, van Chris Guillebeau, laat Chris je zien hoe je de 9 tot 5 ontsnapt en een side business op kan bouwen. Een business die je kan starten voor nog geen $100 (vandaar de titel van het boek), maar wel genoeg geld op kan leveren.

In het boek wordt duidelijk dat je eigenlijk maar 3 dingen nodig hebt, namelijk: passie, skills en klanten. Je plannen moeten simpel zijn en als je écht geld wilt verdienen zal jij je moeten focussen op inkomen en kosten.

The $100 startup staat vol met concrete voorbeelden, die Chris zelf verzameld heeft vanuit interviews!

3: The four hour workweek

een werkweek van 4 uur

The four hour workweek van Timothy Ferris is wellicht een bekende bij je.
Deze bestseller is in diverse talen vertaald, waaronder ook Nederland (een werkweek van 4 uur).

Ook dit boek, net als The $100 dollar startup, heeft als doel om mensen te bevrijden van de 9 tot 5 gedachte.

The four hour workweek van Timothy Ferris is wellicht een bekende bij je.
Deze bestseller is in diverse talen vertaald, waaronder ook Nederland (een werkweek van 4 uur).

Ook dit boek, net als The $100 dollar startup, heeft als doel om mensen te bevrijden van de 9 tot 5 gedachte.

Het uiteindelijke doel is om met zo min mogelijk werk zoveel mogelijk te bereiken. In the four hour work week laat Timothy zien hoe hij dat gedaan heeft, aangezien hij een ervaringsdeskundige is.

Voor deze website schreef ik al eerder een review over een werkweek van 4 uur!

4: The subtle art of not giving a f*ck

the subtle art of not giving a f

In de bestseller The subtle art of not giving a f*ck staat de schrijver, Mark Manson, stil bij het feit dat je minder fucks moet geven om een beter leven te krijgen.

Het boek laat je stil staan bij wat belangrijk voor jou is, dat minder fucks geven om dingen beter voor jezelf is en dat het oké is dat dingen minder goed zijn/gaan.

De hedendaagse gemeenschap en social media zorgen ervoor dat mensen overal en fuck om geven. Dat is wat Mark Manson wilt tegengaan, omdat niemand er beter van wordt. Je gaat diverse levenslessen leren vanuit dit boek!

5: Mindgym, sportschool voor je geest

mindgym sportschool voor je geest

Wouter de Jong geeft met zijn boek, Mindgym sportschool voor je geest, zijn lezers zowaar een 12 weken durende cursus. Jij krijgt in 12 weken meer focus, rust én energie. Dat is niet voor niets de ondertitel van Wouter zijn boek.

Het boek bestaat uit 3 delen, namelijk: aandacht, compassiekracht en geluksvaardigheid. Elk hoofdstuk begint met een stukje theorie om door te gaan met oefeningen, die je daarna reflecteert.

6: Everything is f*cked

everything is fucked

Wederom een boek van Mark Manson in mijn lijst, met de titel Everything is f*cked. Ook van dit boek is zowel een Engelse als een Nederlandse variant te verkrijgen.

In dit boek staat Mark stil bij wat er allemaal fout gaat in de wereld. Denk hierbij aan het internet, entertainment, de relatie die wij hebben met geld, politiek enzovoort. Daarbij begint hij vanuit de wetenschap, door uit te leggen hoe het brein werkt.

Wederom een boek van Mark Manson in mijn lijst, met de titel Everything is f*cked. Ook van dit boek is zowel een Engelse als een Nederlandse variant te verkrijgen.

In dit boek staat Mark stil bij wat er allemaal fout gaat in de wereld. Denk hierbij aan het internet, entertainment, de relatie die wij hebben met geld, politiek enzovoort. Daarbij begint hij vanuit de wetenschap, door uit te leggen hoe het brein werkt.

Op een humoristische manier vraagt Mark ons om eerlijker te zijn tegenover onszelf. Hij haalt hierbij diverse filosofen aan, vooral in het 2e deel van het boek.

7: Master your mindset

master your mindset

Master your mindset is een Nederland boek, geschreven door Michael Pilarczyk. In dit boek staat Michael stil bij de wat grotere levensvragen, zoals:

Waarom doe je wat je doet? Wat wil je echt? Hoe ziet jouw mooiste leven eruit?

Aan de hand van het persoonlijke verhaal van Michael, laat hij zien hoe hij zijn mindset verander heeft en hoe hij zijn dromen waar heeft kunnen maken.

Door middel van diverse tools en een stappenplan, wil Michael andere mensen leren hoe zij hun denkpatronen kunnen veranderen.

Waarom moet je boeken over mindset lezen?

Ondanks dat veel informatie online te vinden is, vind ik het (persoonlijk) prettiger om informatie vanuit een boek te lezen. De informatie is hierdoor geclusterd en gestructureerd en vaak ook goed te volgen.

Daarnaast is het zo dat wanneer jij ook maar iets aan je mindset wilt laten veranderen, je dit het beste kan leren van mensen die dit al gedaan/onderzocht hebben; de auteurs van de bovenstaande boeken.

Ik herken van mijzelf dat ik op een gegeven moment meer wilde leren over het doorbreken van patronen en ik wil graag groeien als mens. Daardoor ben ik simpelweg via Google gaan zoeken naar goede boeken, waarvan een deel dus in bovenstaande lijst staat.

Elk boek heeft zijn kracht en focust zich op een bepaald onderdeel van mindset. Je zal daarom nooit alle informatie uit maar 1 boek halen.

BoekenBoeken

Welke boeken mis jij in dit overzicht?

Het kan zijn dat ik een aantal boeken vergeten ben of gewoon niet ken. Ik hoor graag in de comments welke boeken jij juist mist!

Jan
Reviewplek is opgericht door Jan. Jan is met zijn reviewplek ondertussen een autoriteit geworden. Zijn missie is om eerlijkheid te creëren in een wereld vol misleidende reclames en reviews. Uitgebreid onderzoek, actuele kortingen en een eerlijke mening is wat jij hier kunt verwachten. Heb jij een vraag over een review of reviewplek? Neem dan contact op via de knop hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.