Eerlijke en Betrouwbare Reviews!

AWeber Review – De beste e-mailmarketing tool voor bedrijven?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

E-mailmarketing – een kanaal dat onmisbaar is voor bedrijven en vaak goede resultaten laat zien. Ik ben er fan van! Er zijn diverse (goede) e-mailmarketingtools te vinden, maar welke ga je kiezen? Omdat de keuze reuze is, kan het lastig zijn om de juiste tool te selecteren. Hier ga ik je bij helpen met mijn Aweber review!

We leggen eerst kort even uit wat AWeber is, wat je ermee kan doen en wat de voor- en nadelen zijn. Vervolgens nemen wij je mee in de kosten en een leuke actie!

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze AWeber review, laat het dan in de comments achter!

Wat is AWeber?

AWeber is al meer dan 20 jaar een e-mailmarketingtool, waarmee je mails verstuurt naar jouw eigen e-mailbestanden. Denk hierbij aan nieuwsbrieven, informatieve e-mails, sales e-mails enzovoort. Niks meer, niks minder! De mails kan je automatiseren, segmenten en opmaken, door gebruik te maken van de ingebouwde templates. Eigenlijk alles wat je nodig hebt voor het inzetten van e-mailmarketing.

De missie van AWeber is niet voor niets:

Deliver powerfully-simple email marketing software for small businesses that does 90% of the work for you. We leave 10% for you to have fun!

AWeber

AWeber wordt door zowel kleine als grote bedrijven gebruikt, zowel nationaal als internationaal. In de kleine 20 jaar dat deze tool bestaat, hebben zij meer dan 1 miljoen bedrijven laten groeien door middel van e-mail!

Je zou de tool kunnen vergelijken met Enormail, Mailchimp, Getresponse en ActiveCampaign (allemaal prima e-mailmarketingtools by the way).

Hoe werkt AWeber?

Zoals eerder benoemd, gebruik je AWeber voor het inzetten van e-mailmarketing. Je kan hierbij volledig van A tot Z je e-mailmarketing uitvoeren. Denk hierbij aan het ontwerpen van nieuwsbrieven, het automatiseren van je e-mailmarketing tot aan het segmenteren van je doelgroepen.

Je begint met het importeren van je e-mailbestanden. Dit is niks speciaals en moet je doen bij elke e-mailmarketingtool. Vervolgens maak je emailtemplates, stel je regels in om te bepalen wie welke e-mails krijgt en ga je aan de slag. Het is een redelijk straight forward proces, zonder al teveel poespas.

Het succes van AWeber is niet alleen te danken aan hoelang het bedrijf al bestaat, maar ook aan een aantal toffe features. Wij zullen niet op de standaard features ingaan, aangezien elke e-mailmarketingtool die heeft. We willen jou laten zien wat voor toffe, niet-standaard features AWeber heeft. Lees hieronder meer!

aweber e-mailmarketing

Meer dan 700 e-mailtemplates

Zelf knoeien met lastige templates is met AWeber verleden zijn. Maak gebruik van meer dan 700 templates, zodat jij je bezig kan houden met de juiste dingen.

Maak gebruik van meer dan 6.000 stock foto’s

Het prettige aan AWeber is dat je gratis gebruik kan maken van meer dan 6.000 stock foto’s. Ik moet eerlijk toegeven, hier zitten wat verouderde foto’s tussen. Toch fijn dat dit bij AWeber in de prijs inbegrepen is.

Automatiseer je mails door middel van tags en triggers

Het is via AWeber goed mogelijk om, via triggers, je mails te automatiseren. Je kan zelf de triggers bepalen, waarna je iemand een mail kan sturen (wanneer iemand bijvoorbeeld op een link klikt of een bepaalde actie op je website afrondt). Wanneer je hier een tag aan koppelt, kan je op een later moment mensen benaderen die onder die tag vallen.

Maak automatische mails van je laatste blog artikelen

Stuur jij bepaalde blogs naar je klanten? Via AWeber kan je dit makkelijk automatiseren met de Auto-Newsletter functionaliteit!

Koppel AWeber aan honderden andere tools

Maak jij gebruik van verschillende CRM, CMS, CRO, Social tools enzovoort? Koppel die dan aan AWeber, voor een makkelijke integratie. Op die manier kan je data vanuit het ene systeem in AWeber krijgen.

Gebruik AMP technologie in je e-mails

AMP (Accelerated Mobile Pages) maakt het mogelijk om je website ontzettend snel te laden, omdat veel onnodige zaken geskipt worden bij het laden van je pagina. Dezelfde technologie is via AWeber te gebruiken in je e-mails, waardoor de laadtijd drastisch verlaagd kan worden. Mensen kunnen namelijk direct vanuit de e-mail een bepaalde actie voltooien, zonder daarbij naar je website te gaan!

Alle voordelen op een rijtje

✔️ Waar je bij veel e-mailmarketingtools extra moet betalen voor bepaalde features, zit dit bij AWeber in de prijs inbegrepen. Je krijgt dus voor 1 prijs toegang tot alle features!

✔️ De klantenservice is 24/7 bereikbaar en wordt als zeer goed ervaren. Meerdere awards hebben ze hiermee gewonnen.

✔️ De gebruiksvriendelijkheid van AWeber is spot on. Het is niet voor niks de missie van AWeber.

✔️ Je kan AWeber gratis en voor een ongelimiteerde tijd proberen, om te kijken of het iets voor je is. Klik hier om meer te weten te komen over AWeber Free.

✔️ Kies je voor een betaling per kwartaal of jaarlijkse betaling, krijg je korting op je pakket.

Alle nadelen op een rijtje

❌ De support van AWeber is niet in het Nederlands, maar in het Engels. Dit hoeft geen probleem te zijn, wanneer je Engels goed is natuurlijk.

❌ Wanneer je meer dan 25.000 contacten wil inladen, kan AWeber één van de duurdere e-mailmarketingtools worden.

❌ Waar je bij andere e-mailtools toffe mails kan maken, valt dit vanuit de editor van AWeber best wel mee. Mails hoeven natuurlijk niet super fancy te zijn.

Try AWeber free for 30 days! – AWeber Communications

Wat kost AWeber?

Dat AWeber een toffe e-mailmarketingtool is, mag nu wel duidelijk zijn. Het is echter wel fijn om te weten wat je betaald voor deze prachtige tool. We’ve got you covered!

Zoals eerder aangehaald, betaal je bij AWeber niet voor aparte features. Je krijgt standaard toegang tot alles! Het enige wat de prijs bepaald, is het aantal contacten dat je in wil laden. We hebben een handig overzicht voor je:

  • 0 tot 500 contacten: $19 per maand
  • 500 tot 2.500 contacten: $29 per maand
  • 2.500 tot 5.000 contacten: $49 per maand
  • 5.000 tot 10.000 contacten: $69 per maand
  • 10.000 tot 25.000 contacten: $150 per maand
  • 25.000+ contacten: Hiervoor kan je het beste een offerte aanvragen

Goed om te weten: Het is bij AWeber mogelijk om per kwartaal of zelfs per jaar te betalen. Je betaald dan, onderaan de streep, minder dan wanneer je voor een maandelijkse betaling kiest.

Een speciale aanbieding voor jou!

We zijn nu aan het einde gekomen van deze AWeber review. We willen je daarom als laatste nog een leuke actie meegeven. AWeber is namelijk gratis te gebruiken, zodat jij dit systeem volledig kan leren kennen!

Met welke andere E-mailmarketing tools heb jij goede ervaringen? Laat het ons weten in de reacties! Ik ben ook zeker benieuwd wat je van mijn AWeber review vond, dus ook dat mag je laten weten :).

Jan
Reviewplek is opgericht door Jan. Jan is met zijn reviewplek ondertussen een autoriteit geworden. Zijn missie is om eerlijkheid te creëren in een wereld vol misleidende reclames en reviews. Uitgebreid onderzoek, actuele kortingen en een eerlijke mening is wat jij hier kunt verwachten. Heb jij een vraag over een review of reviewplek? Neem dan contact op via de knop hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.